Опозицията да пие най-хубавата вода. Един ден трябва да се отнасяте

...
Опозицията да пие най-хубавата вода. Един ден трябва да се отнасяте
Коментари Харесай

Борисов в Перник: Опозицията да пие най-хубавата вода |

Опозицията да пие най-хубавата вода. Един ден би трябвало да се отнасяте по този начин и с нашите кметове. Малко политически би трябвало да приказваме, да си приготвяме за нататък работите. 

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на посещаване на новата пречиствателна станция за питейни води на Перник. С него бяха министърът на финансите Кирил Ананиев и зам.-министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков, както и кметът на града Станислав Владимиров (от БСП).

Кметът ми е обяснил, че трябват 300 000 лв. за тръба и ламели и това ще докара до по-добро качество, обърна се министър председателят към Ананиев. 

Според един от отговорниците обаче ще трябват към 1,7 млн. лв. за построяването на нов утаител на пречиствателната станция, с цел да се подсигурява потреблението на водата и от мъртвия размер на язовир " Студена ", а инженерът на станцията, който се причисли по-късно, съобщи, че ще са необходими 2 млн. лв..

" От 300 000 лв. станаха 1,7 млн. лева, а в този момент 2 млн. лева ", сподели Борисов през смях. Малко откакто бяха качени двете видеа на премиера в страницата му, се появи обява, съгласно която " ще са нужни към 2 млн. лева. изграждането на спомагателни уреди и връзка със остарялата пречиствателна станция ".

" Пили сме тази вода десетилетия наред и след това викат: " Що сме заболели ", добави той, откакто са отстранените ерозирали тръби.

Премиерът се похвали на кмета на Перник, че " сме пуснали тунелите - и двата " (по автомагистрала " Струма " - бел.ред.). По-късно се обърна към инженера и го попита дали помни по какъв начин преди година " водата тече, а пък е безводие ". 

Борисов заръча да се направи прецизна, точна и ясна сметка, тъй като " има и врагове ". 

Кметът Владимиров се похвали, че има и план за плувен басейн от Министерството на образованието и науката, който е за 5 млн. лева, на което Борисов се учуди и възкликна " ти си го скрил от мене ".

Във фейсбук министър-председателят написа, че " над 60 км тръбопровод е построен в Перник през последната година. Използвани са най-качествени материали. С близо 2/3 са спаднали загубите на вода по трасето, а единствено преди година градът беше във водна рецесия и с голям брой повреди на ВиК мрежата ". 

" С всички кметове в страната, без значение от коя партия са, работим добре и резултатите са налице. В Перник се направи доста – водопроводи, пречиствателни станции, пътища, саниране, индустриалната зона и други ", добави той

Тази година ще стартира и огромният воден план в Перник с европейско финансиране за ремонт и създаване на канализация в града. Правителството отпуска средства за развиването на инфраструктурата в региона, както и за строителство на църкви и манастири, прибавя министър председателят.



В средата на ноември 2019 година Перник беше на воден режим, който продължи до края на Заради рецесията някогашният министър на околната среда и водите. От безводието бяха наранени към 100 хиляди семейства, а държавното управление отпусна 35 млн. лв. за създаване на нов тръбопровод. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР